Koorcoaching

Van tijd tot tijd is mevrouw Roos Devos te gast in het Zilverbergkoor. Het koor is lid van ‘Koor & Stem’, een samenwerkingsverband tussen drie koorfederaties. Deze federaties werken samen rond het vormingsaanbod, de dienstverlening, het repertoire en de communicatie en willen de sector vocale muziek en in het bijzonder de koorwereld op deze vier vlakken actief begeleiden en ondersteunen.

Koorcoaching is een pedagogische dienstverlening van ‘Koor&Stem’, gericht op koren en dirigenten, met als doelstelling de artistieke kwaliteit van de koren te verbeteren. Een docent volgt een koor van op afstand, maar participeert ook actief in het werkingsproces op het vlak van repertoirestudie, afwerking, interpretatie, gehoorvorming en stemvorming.

Het Zilverbergkoor is blij op geregelde tijdstippen van deze buitenkans gebruik te kunnen maken. Roos Devos is trouwens geen onbekende meer voor de groep. Zij woont in Izegem, is koordirigente aan de academie van Roeselare en van het gemengde koor ‘Die Boose’ uit Izegem. Zij is ook lerares muzikale opvoeding in de regio Tielt. Via een specifieke aanpak, loodst zij de groep doorheen moeilijkere passages in hun repertoire. De leden zijn telkens heel enthousiast over deze ‘steun’ om de soms wel harde noten te helpen kraken.