Repertoire

Onze koormap bevat zowel wereldlijke als religieuze muziek. Voor 2003 bestond het repertoire vooral uit (eenvoudige) barok en klassieke werken, bv. Mozartmis, Bachkoralen... 

Sinds 2003 is er een lichte voorkeur voor 20ste-eeuwse muziek, bv. John Rutter, Bob Chilcott... Ook profane muziek behoort tot de mogelijkheden. Toch belette dit niet om in 2007, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van CC De Spil in Roeselare, de 'Missa Civilis' van V.Rathgeber (1682-1750) uit te voeren.

Omdat de Sint-Henricusparochie van Roeselare onze thuisbasis is, zingen we ook regelmatig op liturgische hoogdagen. Voor deze vieringen mengen wij ons eigen repertoire graag met één- of meerstemmige liederen uit 'Zingt Jubilate' om ook het kerkpubliek in de vieringen mee te trekken. 

Op het Jubileumconcert van 20 november 2011 hadden we een drieluik met Engelstalige folksongs, moderne religieuze muziek en showtoppers (Abba, A.L.Webber, C.Coleman enz.).

Op het concert 'Die mij droeg' van 20 en 21 oktober 2012 brachten we gekende religieuze koormuziek door de eeuwen heen (Arcadelt, Bach, Schubert, Mozart, Brückner, Elgar, Bikkembergs, Rutter, Löwenthal...).

In 2014 voerden we met het gemengde koor Sursum Corda uit Gullegem het 'Stabat Mater' van Joseph Rheinberger uit.   

Bij een samenwerking met Het Oosterhuiskoor in 2015 bevatte het programma een mix van Christmas Carols, koorwerk van J.Rutter en werken op tekst van H.Oosterhuis.  

Ter gelegenheid van een korenproject met Sursum Corda uit Gullegem in 2017 stonden aria's van Händel, samen met het 'Gloria in D' van A.Vivaldi op het programma.

Muziek uit 'Wereldoorlog I' stond op het programma voor 'In Vlaamsche Velden' (2018) en we vulden een avond met profane volksliederen voor 'My Love' (2019), een coproductie met Ishtar. 

Voor al onze uitvoeringen worden we begeleid door professionele organisten, pianisten (zie begeleiders), eventueel met andere instrumenten aangevuld.