Dirigent

Kristof Desmet werd in 1971 geboren. Hij is gehuwd met Geneviève Storme en papa van Lore.

In 1992 studeerde Kristof af als leraar Nederlands, geschiedenis en godsdienst aan de Katholieke Hogeschool West-Vlaanderen in Torhout. Hij geeft voltijds les Nederlands aan bij Sint-Maartensscholen Ieper. Verder is hij als organist verbonden aan de St.-Michielskerk in Roeselare, de St.-Henricuskerk en de St.-Petrus & Pauluskerk in Rumbeke. Hij werkt ook mee als auteur van schoolboeken Nederlands aso-tso-bso bij Uitgeverij Van In (Wommelgem). In 2016 verscheen zijn eerste fictieboek 'Scherven' (uitg. Scriptomanen) en in 2018 volgde 'Mus' (uit. LetterRijn). Beide boeken zijn Young Adults voor jongeren vanaf 13 jaar.

In het eerste leerjaar van de basisschool volgde Kristof les bij René Vermeulen. Meester René was in de les veel met muziek bezig, speelde piano, orgel én dirigeerde het Zilverbergkoor. Wellicht is daar de kiem gelegd voor de latere interesse, want twee jaar later, in 1979, startte Kristof zijn muziekopleiding.

Hij volgde aan de muziekacademies van Roeselare, Izegem, Ieper en Kortrijk algemene muzikale vorming, piano, orgel, kamermuziek, klavecimbel, muziekgeschiedenis, begeleidingspraktijk, literaire creatie en muziektheorie. In 2000 behaalde hij voor deze laatste discipline het stadspalet van de stad Roeselare met grote onderscheiding.

Van 2002 tot 2006 volgde Kristof de hogere graad Koordirectie aan de Stedelijke Muziekacademie van Waregem, bij Jan Vuye en Wim Verdonck. Hij studeerde af met grote onderscheiding.

De liefde voor de koormuziek deed Kristof op in het jongenskoor Colliemando (Klein Seminarie Roeselare) o.l.v. Arnold Loose. Daarnaast zong hij nog in het Sint-Michielskoor Roeselare, het West-Vlaams Madrigaalkoor en Con Cuore Waregem.

Met Pasen 1991 werd hij begeleider van het Zilverbergkoor.

Sinds september 2002 is Kristof dirigent van het Zilverbergkoor. Daarnaast dirigeert hij ook het Roeselaarse koor Laudato si'. 

In 2018 ontving Kristof de Cultuurtrofee van de stad Menen 2018.

Contactadres:
Wevelgemstraat 9
8930 Lauwe
Tel. en fax: 056 41 15 29
Gsm: 0473 61 15 14
E-mail: info@kristofdesmet.be